Husbergøya i kriminallitteraturen

”I en fart fyrte vi opp motoren. Kåre ga full gass nordover langs Nesoddlandet, og Pilen suste forbi Ommen og Steilene. En andefamilie freste snadrende utover fjorden da vi rundet fyrlykta på Nesoddtangen. Kåre la kursen mot øst, og snart nærmet vi oss Husbergøya. Jeg kunne se røyk der inne, tranfabrikken var i full gang. Her gjaldt det å være forsiktige, vi ville ikke bli sett.

Varsomt vred Kåre på roret og Pilen gled nord om øya, her kunne ingen se oss. Så slo han av motoren, og båten ble liggende og skvalpe i småbølgene. …. Ikke en toller i sikte, alt gikk etter planen i dag.”

”Hele historien hadde egentlig begynt et par netter tidligere. Vi var på vei innover fra Færder da tollbåten Bell plutselig dukket opp i kjølvannet. Meget ubeleilig når skuta var stappfull av smuglersprit. En stund lekte vi katt og mus mellom øyene i indre fjord, men Bell hang på som en bulldog. Til slutt hadde vi ikke noe valg, lasten måtte droppes.

Vi bestemte oss for Husbergøya, der var det lite trafikk. I en fart bandt vi kannene sammen med et solid hampetau og senket dem i dypet med tunge steinsøkker.”

Stein Turtumøygard

Flaskebekkmysteriet

© Faunens fortellinger 2015
Forlaget Faunens Fortellinger
1450 Nesoddtangen
www.fortell.net

Gjengitt med forfatterens og forlagets velvillige tillatelse.

www.hudtwalcker.no 2015